Klamoks BID 1000 MG ne işe yarar sorusu vücutta çeşitli enfeksiyonları uzaklaştırmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Klamoks temel olarak antibiyotiktir ve vücutta çeşitli enfeksiyonların yol açtığı rahatsızlıkları gidermek için kullanılır. Klamoks BID kullanmak için ise mutlaka doktor tavsiyesi gerekiyor.
Klamoks BID Nedir?
Klamoks BID nedir sorusuna etkili bir antibiyotiktir şeklinde yanıt verilebilir. Bakterilerin vücutta yol açtığı enfeksiyonların tedavi edilmesinde kullanılan Klamoks güçlü bir antibiyotik olarak tercih edilir. Şurup olarak da bulunabilen bu ilaç yetişkinler için hap formunda doktor tarafından verilmektedir.
Bilim İlaç tarafından üretilen Klamoks beyaz renkte olup tabletinin bir tarafında KF harfleri yer almakta diğer kısmında ise çentik bulunmaktadır.
Klamoks BID İçindekiler Neler?
Klamoks BID 1000 MG etken maddesi olarak 875 MG amoksisiline eşdeğer tutulmaktadır. Bunun yanında 980 mg amoksisilin trihidrat DC ile 125 mg klavulanik aside karşılık gelen 15 potasyum içermektedir.
Yardımcı maddeler olarak ise magnezyum stearat, titanyum dioksit, kroskarmetoz sodyum, hidrosipropil metil selüloz, etil selüloz, kolloidal susuz silika, mikrokristalin selüloz ve propilen bulunur.
Klamoks BID Ne İçin Kullanılır?
Klamoks BID kullanımı temel olarak antibiyotik olduğu için çeşitli bakterilerin yol açtığı enfeksiyonların vücuttan giderilmesi içindir. Bu kapsamda da çok çeşitli ağrı ve enfeksiyonların giderilmesinde yardımcı olur;
- Diş apsesi tedavisi
- Diş eti enfeksiyonu tedavisi
- Orta kulak iltihabı, bademcik iltihabı ve sinüzit gibi tedavilerde
- Deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarının tedavisinde
- Akciğer iltihabının ve kronik bronşit tedavisinde
- İdrar yollarında meydana gelen enfeksiyon tedavisinde
- İdrar kesesinde meydana gelen iltihap tedavisinde
- Böbreklerin bakteriyel iltihaplanması tedavilerinde
- Doku ve kanda oluşan toksinler ile birlikte bakterilere bağlı olacak şekilde gelişen rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
Klamoks Nasıl Kullanılır?
Klamoks kullanımı için doktorunuzun vereceği tavsiyelere uymaktır. Kullanım şekli de hastalığın mevcut durumu ve seyrine göre değişkenlik taşır.
Klamoks içeriğine göre bu ilaç yetişkinler ve 12 yaş üstü olan çocuklarda olacak şekilde hafif ve orta dereceli enfeksiyon durumlarına bağlı olarak günde 2 kez kullanılmaktadır. Yüksek şiddetli enfeksiyon durumlarında ise günde 1 g tablet kullanılır.
Bu ilaç antibiyotik olduğu için kesinlikle keyfi kullanım yapılmaz. Özellikle antibiyotikler doktor tavsiyesi olmadan kullanıldığında çok büyük zararlar yaratabilir. Bu türden sorunlar ile karşı karşıya kalmamak için mutlaka doktor tavsiyesinin olduğu hallerde ilaç kullanılmalıdır.
Aynı zamanda eczaneler reçete olmadan antibiyotik satışı da yapmamaktadır. Başka bir deyişle reçete olmadan bu ilacı temin etmeniz de mümkün değildir.
Klamoks Yan Etkileri Neler?
Klamoks yan etkileri görülebilecek bir ilaçtır bu kapsamda kullanım için yan etkileri göz önünde tutulmalıdır. En yaygın görülen yan etkileri; mide bulantısı, kusma, mantar enfeksiyonu ve ishaldir.
Güçlü bir ilaç olduğu için bazı yan etkiler çok ciddi sorunlara yol açabilir. Bu türden sorunlar ile karşı karşıya kalmamak için doktorunuza belirtileri ilk anda söylemeniz gerekir. Aksi halde ciddi sorunlara maruz kalacağınız için daha büyük sağlık sorunları ile yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz.
Klamoks Diş Enfeksiyonunda Nasıl Kullanılır?
Genel olarak diş hekimlerinin dişin apse yapması halinde yazdıkları ilaçtır. Hekiminizin önerdiği dozda günlük alım yapılır.
Klamoks Aç mı tok mu içilir?
Tok karnına içilir.
Kaç saatte alınır?
Günde 12 saat arayla iki kez olacak şekilde alınır.